Hajdoktor válaszol

Milyen tápanyagoknak van hatása a hajra?

Az élet belülről épül fel bennünk, ezért táplálkozásunknak rendkívül fontos szerepe van egészségünk megőrzésében. Nagyon könnyű elveszni akkor, ha bemerészkedünk a biokémia és a táplálkozástudomány sűrű és áthatolhatatlan dzsungelébe. Lehetetlen feladat egy laikus számára, hogy valóban megértse a különféle összetevők komplex mechanizmusait molekuláris és élettani szinten. Különösen akkor, ha mindezeknek az összefüggéseit az orvostudomány szemszögéből kell vizsgálni. Ezért ésszerűnek tűnik, ha megelégszünk a leglényegesebb dolgok megértésével a haj táplálásával kapcsolatban. Hagyjuk a biokémiát másra, jelen esetben időpazarlás volna a vele való foglalkozás. Induljunk ki egy alapvető igazságból. A kielégítő táplálkozás általában véve nagy jelentőségű az emberek egészsége szempontjából. A bőr és a haj része a szervezetnek, tehát ez igaz rájuk nézve is. Tény, hogy a hajnak sok odafigyelésre van szüksége ahhoz, hogy erős, egészséges maradjon, és legyen ereje megújulni. A táplálkozás hiányossága, illetve a tápanyagok egyensúlyának felborulása meglehetősen hamar érezteti hatását a hajnövekedés lassulása, a haj töredezése és elvékonyodása által. Végül az eredmény akár teljes kopaszság is lehet. A hajhagymák ezekben az esetekben nem kapják meg elégséges mennyiségben a haj növekedéséhez szükséges tápanyagokat (nyomelemek, sók, vitaminok, antioxidánsok, proteinek, szénhidrátok, stb.). A helyesen tervezett és összeállított készítmények, átsegíthetik a hajhagymákat ezeken a nehézségeken. Tanulmányokkal bizonyították, hogy a haldokló hajhagymák aktivitását normalizálni lehet bizonyos speciális tápanyagokkal, amelyek segítségével megelőzhető sorvadásuk. A haj növekedése így serkenthető, állaga pedig javítható.

Milyen tényezőknek van a legjobb hatása a hajra?

  • megfelelő mennyiségű és minőségű táplálás
  • a haj típusának megfelelő ápolás és kezelés
  • egészséges fejbőr
  • kíméletes bánásmód, és az öröm képessége
  • türelem, és ha baj van, szakértőhöz forduló együtt gondolkozás

Együttgondolkodás online módra

A gyermek akkor lesz felnőtt, amikor már nem kérdez többet a világ dolgairól. Természetesen a kérdések ezután sem maradnak válasz nélkül. A kérdés feltevése azonban egyértelműbb, célratörőbb és világosabb lesz? Ez idealitás, amihez persze a gyakorlat bonyolultsága járul.

Ez a tematikus rész interaktív kérdezz-felelek játékra hasonlít, amelyben mi tesszük fel Önök helyett a kérdéseket és rögtön meg is válaszoljuk azokat. A jó kérdés eligazodást jelent a válasz adójának is. Ebben a rovatban gyakori, és lényegi kérdésekre adunk egyértelmű, világos és praktikus feleletet. Ezzel is segítve az érdeklődő ember tudásvágyát.

Pages: 1 2 3