Hajhagyma-terápia

A regenerálható hajhagymák mennyisége

A női szervezet válaszadó képessége eltérő a férfiakétól. A nők a nagyobb stresszoldó és tűrőképességüket a reprodukciós tevékenységük miatt, a reprodukciót védelmezve nyerték el az evolúció során.

Az eredmény időben is hamarabb jelentkezik náluk, és a regenerálható hajmennyiség is több. Ennek legfőbb oka, hogy az androgén hormonok, vagy más néven a férfihormonok, illetve az általuk generált biokémiai változások, az érzékenység magasabb szintje náluk ezt a következményt hordozza. A nők szervezetében a hím nemi hormonok, amelyek változásai gátló hatással vannak a mátrixsejtekre, jóval kisebb mennyiségben termelődnek.

A haj regenerálható mennyiségét a következő tényezők befolyásolják:

  • az általános lelki és fizikai állapot
  • a nemi különbségek
  • higiénés állapot milyensége
  • az életkor
  • a hormonális rendszerben a hajhagymákat ért mechanikai károsodások
  • a hajvesztés, ritkulás kezdetének ideje, időbeli távolisága a kezelés kezdetétől

A nők ezenkívül természetesen többet foglalkoznak a szépítkezésükkel, hajukkal, testükkel, így hamarabb észreveszik a fellépő hibákat, betegségeket, ezért korábban fordulnak segítségért is. A tetszeni akarás öröme miatt is a nők kitartóbbak és türelmesebbek egy-egy kúra alatt. A kúra befejeztével életmódjukban minőségi javulás áll be, és egész szemléletmódjuk ehhez igazodik ezután is.

A férfiak hátránya viszont nemcsak kisebb stressztűrő képességük, hanem a türelmetlenségük is. Amennyiben a kezelés késik, tehát a homlokvonalig a haj már kihullott, azt már nem lehet fedetté tenni újra, csak hajátültetéssel.Erre a mai készítmények egyike sem alkalmas, mert az ott található hajhagymák már elhaltak. Ez egyébként genetikailag meghatározott hajlamhoz köthető, ami 20-25 éves kortól kezd kialakulni.

Link to our Facebook Page
Link to our Twitter Page
Link to our Website Page