Küldetésünk

Közel az Egészséghez – a wellness filozófiája

A környezeti ártalmak, a túlzott mértékű munkahelyi stressz miatt a XXI. századi türelmetlen, vágyakozó ember ellentmondásban van önmagával és életterével. Az ellentmondás a belső hitének és a körülötte lévő racionális világnak a konfliktusa. A kibillent harmóniát ezért minden eddiginél jobban keresi és akarja.

A hódító fitness-wellness életmód az „Élni szép” balzsamos hangzású gondolatiságából ered. Azt a folyamatot sugallja, mely az élet természetességében éri tetten a pillanatnyi felüdülést kereső egyén vágyait, elvárásait. A pillanat röpke, de a hatása magával ragad, és az élmény sokáig megmarad – vallja az új egészségtudat.

Ahogy az élet napi továbbjárásához a szervezetnek szüksége van vitaminokra, ugyanúgy igényli a lelkünk is az örömöt. A tápanyag felszívódás és a jó közérzet, a harmónia is összefüggésben van egymással. Lelkünk-testünk kozmetikájára találták ki a természetes életmódra való törekvést. Nemcsak a hajunk, vagy a számítógépünk lehet töredezett, hanem a belső köreinkben is rendszertelen működések léphetnek életbe. A legjobb plasztikai sebész, vagy a leghatékonyabb szolárium, kozmetikum sem tud új szellemet sugárzó tekintetet kölcsönözni a viselőjének, a kése alá fekvőnek.

 

Közel az öleléshez

Mikor a bőrünk közel van az öleléshez, elsimulnak a ráncok az érzések hevével. Ezért marketing szempontból a divatos termékek életérzést adnak el. A modern kozmetikumok, táplálkozás-kiegészítők már nem hormontartalmuknál fogva hatásosak, hanem természetes módon javítják a sejtműködést. Céltáplálékok, melyek regenerálnak, beépülnek a sejtanyagcsere folyamatokba.

A csúnya bőr, a töredezett haj, a korpás, zsíros fejbőr sohasem volt divat, sem szépségideál. A koplalás és a rosszul megválasztott diéták, a hormonkészítmények mindig csak egy ideig, egy bizonyos rétegnek voltak múló mintái. Az egészséges életmód azonban olyan törekvés, mely azon a megfigyelésen alapul, hogy a külső-belső egyensúly erősít, épségben, örömben tart.

A wellness a boldogság immunrendszere, állítják a nyugati egészségszakemberek. A szépség teljes vonzásában összetett fogalom. Ahhoz, hogy valódi cél legyen a fenntartása, megszerzése, maga a szépítkezés még nem átlagos kategória. Egy európai kozmetikai felmérés szerint a vendégek csupán 10 %-a jár wellness- és spa-kezelésekre, de 60 %-a nyilvánította ki szándékát, hogy szívesen részt venne bennük.

A jó közérzethez, az „Élni szép” filozófiájához ugyanis hozzátartozik az emberi lélek és test egy egészként való kezelése. A spa nevében is benne van, hogy az élet a víz által nyeri el üdeségét, Solus Per Aqua, ahogy a latin mondja.

A spa kifejezés többet sugall, mint a kozmetika vagy a fodrászat hagyományos megjelenése. Minőség, szakértelem, dinamizmus, életmódvezetés, a szépség és az élet vitalitásának kovácsa az egyén sugárzó személyiségében.

 

A HajDoktor a SzÉpítkezés tudományát egyénre szabva tudatosítja: Érted, Rólad

Ahogy a bőr nem ráncos, csak éhezik, vagy ahogy a hajnélküliség problémája minden elhárító technika ellenére is szorongásos frusztrált állapothoz vezethet, úgy ígéri a reális megkönnyebbülést a wellness és a spa az élet szorító gyűrűjéből. A jó közérzetért is akarattal kell akár szenvedni is a szó nemes értelmében. Hiszen a lustaság helyébe a törődés lép. Az egészséghez való visszataláláson van a hangsúly és nem a betegségek kezelésén. Ha a szellem messzire szárnyal, van honnan elindulnia, akkor a megérkezéshez is célszerű biztos alapot lefektetni. A holisztikus életfelfogás ezt az ideált alkalmazza, megteremtve ezzel a szépségipar új és jelentős mértékben bővülő piacát.

Az élet így nem válhat szőrszálhasogatóvá. A fésű hajat ér, a bőr az elsimult ráncok tükrén sugárzóan kivirul. A hatás nem hazugság. Tény azonban, hogy az eddigi élethazugságokat, önbecsapásokat másként kell kezelnünk, ha hinni akarunk az új filozófia értelmében.

Mivel a civilizált ember tudja, miként szeretne élni, boldogsága azon múlik, hogy az adódó lehetőségeket sikerül-e kihasználnia.

A testi szépség megőrzése ugyanúgy elvi kötelesség, mint a lelki tartás. Az élet akarat. Az akarat törődés kérdése. A szépítkezés művészet, a kiteljesítése program. Tudatosság, mely információra, tudásra épül. Mindezt a tudást most átadja neked a www.HajDoktor.hu. Hagyomány és korszerűség. Megújulni képes nyitott örömteliség. Megosztás, hogy a te szépségedből fakadó önbizalmad a többiek felé sugárzó örömmé váljon!

Link to our Facebook Page
Link to our Twitter Page
Link to our Website Page