Így írtod ki!

Rossz hajápolási szokásaink

 

Berögzött szokásaink miatt néha többet ártunk a hajunknak, bőrünknek, mint amennyit használunk.
A régi mintáink, csak azért mert régiek, nem biztos, hogy jók is. A HajDoktor összegyűjtötte azt a 10 leggyakrabban elkövetett hibát, amivel a legtöbbet árthatod dús hajkoronádnak:

1. Túl sokszor mosod meg a hajad! Természetes, hogy a nagyvárosi szmog és a környezeti ártalmak nem tesznek jót a hajas fejbőrnek és a hajszálaknak sem, de itt is érvényes a tarts mértéket elve. Az egyéni különbségektől eltérően a hajmosás elegendő hetente 1-2x.

2. A hosszú haj valóban gyönyörű, de nem akkor, ha a hajvégek szárazak és töredezettek. Legalább 7-8 hetente vágasd le a hosszú hajból is a töredezett részt. A nyírásnak nem kell hosszúnak lennie, de tartósan szép, igényes, hosszú hajat csak így érhetsz el.

3. A mai kencék és hajfestékek már minőségi anyagból készülnek. Ügyelj azonban arra, hogy ha házilag fested a hajad, akkor csak ellenőrzött terméket vásárolj. A márkák és az árfekvés nem csak marketing fogás. A rossz minőség könnyen vezethet az esztétikai problémákon túl akár hajhulláshoz, ritkuláshoz, hajvékonyodáshoz is. A kémiai anyagok rossz aránya és alkalmazása semmiképpen sem tesz jót a hajnak.

4. A hajad és a hajas fejbőröd az élet csodájaként maga is élő szervezetet „tart el”, és a mikroorganizmusok egészséges aránya védi a környezeti ártalmaktól. Ha túl sok kémiai anyagot viszel rá, vagy nem megfelelő samponnal, balzsammal kezeled, akkor ez az élő ökoszisztéma egyensúlyát veszti, ami akár erős korpásodáshoz is vezethet.

5. Ne használj fémnyelű hajvasalót! Ha mindenképpen vasalni szeretnéd a hajad, akkor a jó minőségű kerámialapos hajvasalót vásárold meg, és azzal is csak óvatosan, ne túl gyakran vasald ki a hajad!

6. Az erős szárítás helyett, ha időd engedi, pláne nyáron, menj ki a Napra, mert ott a szélben a hajad új erőre kap, és nem roncsolja a hajszárító túl magas hője.

7. A hajkeféd, fésűd ne műanyagból készüljön, vegyél természetes anyagból, szaruból, állati csontból készült eszközöket.

8. Ha eddig nem masszíroztad a fejbőröd, akkor most itt az ideje! Minden hajmosásnál, de akár naponta reggel vagy este a homlokod felső részétől a hajas fejbőröd minden részéig a tarkót is masszírozd meg körkörös, gyengéd mozdulatokkal pár percig.

9. A hajápolás akarat és türelem kérdése. Adj magadnak elég időt ahhoz, hogy a hajad megnőjön, vagy visszanőjön. Fordulj szakemberhez, ha nem tudod megoldani a problémát. A hajad, az arcod, a bőröd a legfontosabb vonzerőd, a külső-belső szépség összetett folyamat. Ma már nem kell szemlesütve, gátlásosan szégyenkezni, ha a hajad zsíros, korpás vagy netán ritkul, hullik.

Nem csodaszerekre van szükséged, hanem konkrét tanácsokra, megfelelő céltáplálékok bevitelére a szervezetedbe és szakértőkre, akikhez bizalommal fordulhatsz. Azzal, hogy nem nézel szembe a hajas fejbőröd problémáival, hárítasz, és az időre bízod a dolgokat, így nem jutsz előre, hanem idővel megkopaszodsz…

10. A haj és a hajas fejbőr testi és lelki állapotod mindenkori tükre, amely már jó előre jelez, akkor is, ha még a szervezet többi része látszólag nem beteg. A megfelelően változatos táplálkozás lesz az egyik legfontosabb dolog, amire ha eddig nem figyeltél, ezután érdemes.

A hajad mindent tud rólad, mindenre emlékszik és nem felejt.

Rajtad múlik, hogy önbizalmat ad, vagy búsulsz, szorongsz miatta!

Link to our Facebook Page
Link to our Twitter Page
Link to our Website Page