Pat Cash

„Sűrű hajamba belekap a szél”

A teniszcsillag ásszal üti ki a hajhullását

A wimbledoni bajnok, Pat Cash őszintén beszél a kopaszodásáról, és arról hogyan viselte meg ez a férfiasságát és csökkentette önbizalmát annak idején, mely még a teniszjátékában is megmutatkozott. Hogyan talált rá a Viviscal-ra és talált vissza a vonalon kívülről a pályára.

Még azoknak is, akik keveset tudnak a teniszről, Pat Cash neve ismerősen cseng. Nincs szüksége arra, hogy teniszütővel pózoljon, mert anélkül is legalább olyan jól néz ki, mint 20 évvel ezelőtt. Megőrizte sármos, férfias külsejét és erős, bozontos haját. Egy szikár 40-es jókisugárzású férfi tekint ránk az arénából.

Nemrégen Dublinban járt, hogy támogassa a Viviscal Man termékcsaládot, mely segít leküzdeni a hajhullást. Pat hajtermékek után „hajt”? De hát miért – csodálkozhatnánk -, amikor még mindig egészséges a haja?

„A családomban öröklődik a hajhullás, és én ezt el akarom kerülni, ha lehet. Az évek során számos különböző termékkel kezeltem a hajam. A nyitott teniszcsarnokokban az eső, az erős nap, gondoljatok csak Melbourne-re vagy a Roland Garross-ra megviseli a hajat, de a sok izzadásról sem szabad elfeledkezni, amikor csatakokban ömlik rólad a veríték ez a hajadon is meglátszik. Így kifakult, és a stressztől töredezni kezdett, 4éve olyan rossz lett az állapota, hogy elhatároztam felkeresek egy szakértőt.” Még hozzáteszi, hogy ő nem az a típusú fickó, aki kopaszra nyírná a fejét, mert amije van, azt meg akarja tartani és megmutatni a világnak.
Pat így egy szakértő ajánlására el kezdte használni a termékeket, amikor a gyártók hallottak róla, és felkérték őt, hogy támogassa a termékcsaládot már ismerte és tapasztalata volt róla.

„Nekem az a fontos, hogy a termék használ a hajamnak, de jó tudni, hogy tudomány áll mögötte.”

Pat életfelfogása természetes és holisztikus. Spirituális érdeklődésű nyitott vagány férfi a teniszpályán kívül is. Korábban sok sérülése volt, melyeket ma másképp kezelne, mint akkoriban. Előnyben részesíti a természetes gyógymódokat a kemikáliákkal szemben. Ősi keleti praktikákkal tartja magát fitten; hagyományos kínai gyakorlatokat végez. Gyakran meditál és kedvenc olvasmánya a Beszélgetések Istennel című trilógia Neale Donald Walsch tollából.

Munkáját tekintve sohasem kellett aggódnia. Az 1987-es wimbledoni győzelme óta, amikor is 16 évesen megszerezte a Világ Legjobb Junior Játékosa címet, karrierje szárnyalni kezdett. Még ma is, 43 évesen, amellett hogy néhány élvonalbeli teniszjátékos edzője, televíziós műsorvezető, és teniszakadémiák létrehozásában vesz részt különböző országokban.

Úgy tűnik, megvan mindene, de a tökéletes álarc mögött fájdalom és küzdelem rejlik.
Volt egy komoly bőrrákja, és depresszióban is szenvedett, melyet részben a profi teniszkarrier hullámhegyei és –völgyei okoztak. Alkoholhoz és drogokhoz nyúlt. Erős egészség-tudatának köszönhetően hamar rájött, hogy az ivás, drogozás, partiról partira járás nem segít a depresszió leküzdésében.

Pat ma újra boldog ember. Egyedül él Londonban. A korábbi norvég barátnőjétől, két idősebb gyermekének anyjától, valamint ex-feleségétől, 14 éves ikreinek anyjától elvált. Szeret egyedül élni és gitározni. Kiváló zenész, saját zenekara van.

Hogyan emlékszik vissza arra a pillanatra, amikor wimbledoni versenyén milliók figyelték szemránca legapróbb rándulását az egész világon?
„Idegtépő volt. Az idegfeszültség és nyomás elképzelhetetlenül nehezedett rám. Úgy nyertem Wimbledonban 1987-ben, hogy nem tudtam, akarom-e tovább csinálni.”
A győzelem utáni estén nagy ünnepi parti volt a házában. De annyira fáradt volt, hogy amikor lefeküdt a síró csecsemő fiával, azonnal elaludt, és így lemaradt az egész buliról.

Pat ma tele van energiával, számos projektbe kezdett. De ami a leginkább foglalkoztatja, hogy mit vegyen a 21 éves lánya születésnapjára. Mint minden apa, tépi a haját és segítségért kiált.

A hajhullás elleni Viviscal Man termékcsalád kapható a legtöbb gyógyszertárban.

Mindenki szeretné a haját, ha lenne, vagy ha szép lenne. A hajad szeret téged?
–Viviscal-
A haj építő ereje Skandináviából!

 

 Hirdetés

Link to our Facebook Page
Link to our Twitter Page
Link to our Website Page