A testrész, amelyre mindenki érzékeny

„Senki sem lakik jól, ha csak a hasára keni a vacsorát!” – Mel B.

Ha az első pillanatban nem is gondoljuk, ám tagadhatatlan, hogy hajunk az egyik legintimebb testrészünk. A haj része nemi büszkeségünknek és szépségünknek – amíg van. De nem szívesen beszélünk róla, ha problémák jelentkeznek: elvékonyodik, hullik, töredezik, tartását elveszíti, és a természetes hullás mellett nem nő vissza.

A hajápolási kultúra

A fiatalság megőrzésére, az előnytelen változások, kopaszodás enyhítésére jött létre több ezer éves kozmetikai kultúránk, amely a tudományok és áltudományok vívmányait folyamatosan beépítette mindennapjainkba. A klasszikus kozmetika és termékei egyre szélesebb lehetőségeket teremtenek a haj állapotának javítására, karbantartására. Egyre több, és valóban kiváló minőségű termékkel dekorált tükreink előtt azonban továbbra is ráncoljuk homlokunkat – minden nap, naponta többször is, mert a hajunk továbbra is hullik. Szinte kivétel nélkül mindenki kipróbált már valamiféle hajápoló, hajregeneráló terméket – változó sikerrel.

Mitől hullik a haj?

Az orvostudomány régen felismerte, hogy a férfiaknak jobban hullik a hajuk és gyorsabban vesztik el fejük ékességét, mint a hölgyek. A problémát leginkább a nemi hormonokhoz kötötték.
Ez az egyoldalú megközelítés már a múlté. A haj hullik, mert a hajhagymát ellátó rendszerben időszakos vagy végleges változások lépnek fel, és a hajhagyma elöregszik. Ha a vérkeringéssel érkező tápanyagok, amelyek nélkül nem nő haj, nem jutnak el a hagymákhoz, azok idő előtt elveszítik hajtermelő képességüket.
De hullik a haj a higiénés szokásainktól, bármely betegségtől, gyógyszerektől, helytelen vagy éppen divatos étkezési szokásainktól, a mindennapos (és gyakran erőszakos) fejvakargatástól, a frizuradivat eszközeitől és leginkább a lelki bizonytalanságoktól, a folyamatos stressz okozta testi változásoktól. Az öröklésnek is jelentős hatása van a hajkorona megtartásában, de ez korántsem olyan nagy jelentőségű, mint azt korábban gondolták.
Ma szinte minden 20-30 év feletti férfinak van valamilyen hajas problémája, amit először „észre sem vesz”, aztán „elkövet mindent”, és amikor már látszik, akkor „engem nem érdekel, megszoktam, ez a férfiasság jele…” hamisan hangzó mondatokkal hárítja el a problémát, minden alkalommal. Amitől persze nem oldódik meg semmi, csupán a belső feszültség nő, továbbra is fenntartva a mindennapos hajvesztést.
A probléma csodaszámba menő megoldásai mellett a szaktudomány, úgy tűnik, megoldást talált. a finn Vivipharma VIVISCAL természetes céltáplálékot tartalmazó tablettáiban.

A belső szÉPÍTkezés nem légből kapott filozófia!

Mely szerint szövet, haj, b?r, izom csak a tápcsatornán felszívódott a fehérjékből, szénhidrátokból, vitaminokból tud fejlődni. Azaz a szakszerűen alkalmazott külső kozmetikai termékek csak akkor jelentenek igazi védelmet és ápolást, ha a bőrünket és hajunkat felépítő sejtek a kialakulásuktól kezdve folyamatosan tápanyag ellátásban részesülnek.
A táplálkozási rendszeren keresztül felszívódó és hasznosuló tabletták Natural Marine Protein Complex-nek nevezett mukoprotein (fehérjék és szénhidrátok által alkotott vegyületcsoport) koncentrátumot, szilikátokat, vitaminokat tartalmaznak. A mukoproteinek – mint kozmetikai céltáplálékok – kémiai szempontból azonos csoportba tartoznak az emberi szervezetben rostokat alkotó kollagénnel és elasztinnal, illetve a hajszálak alapanyagát adó keratinnal. A hajhagymában az un. mátrixsejtek az egyéb sejtekhez képest kb. ötször gyorsabban osztódnak, és szünet nélkül termelik a hajszálakat. Ehhez nagy mennyiségű alapanyag utánpótlásra van szükség. A legcsekélyebb hiány is megakaszthatja a folyamatot. Eleinte csak gyengébb minőségű, vékonyodó, töredező hajszál képződik. A hajhagymák inaktívvá válnak, ami a hajnövekedés leállásához, majd kopaszodáshoz vezet. A VIVISCAL tápanyagai ezt a folyamatot lelassítják, sőt vissza is fordíthatják.

A VIVISCAL regeneráló kúra időigényes. Hatása tartós.

Naponta 2-3 tablettát ajánlott bevenni. Egyéni adottságoktól függően az első eredmények 2-3 hónap múlva jelentkezhetnek. Ez az időtartam elegendő a meglévő hajállomány erősítésére, a növekedés gyorsítására, a fiatalos tekintet megőrzésére.
A tejes kúra időtartama 6-8 hónap, ezalatt a hajvesztés üteme lelassul, az újranövekedés megindul. Komolyabb, évek óta fennálló kopaszság esetén a tabletta 8-12 hónapos szedése ajánlott. A kúra befejeztével az elraktározódó tápanyagok miatt a hatás csak hosszú idő múltán szűnik meg. Ez azonban nem befolyásolja az aktivált hajhagymák működését. Nehezebb esetekben fenntartó adagként napi 1 tabletta bevitele ajánlott.
A VIVISCAL hatását befolyásolja a hajápolás kultúrája. Jótékony hatásúak lehetnek a fejbőr vérkeringését javító bedörzsölések, a VIVISCAL hajszesz pedig kiváló külső kiegészítést jelent a tabletta regeneráló hatásához.

  • megtarthatja – amíg van mit
  • megelőzheti, hogy elvesszen fiatalos külseje és a szépséghez tartozó hajkorona
  • megakadályozhatja, hogy kihulljon
  • regenerálhatja, újra növesztheti, ha elvesztette!
  • senkinek sem késő…

A XXI században nem előny a kopaszodó fej – sohasem volt az.

Link to our Facebook Page
Link to our Twitter Page
Link to our Website Page