Baba Mama Kalauz

A baba érkezése nem várt helyzeteket, boldogságot, és sok álmatlan éjszakát hoz. Az édesanya szervezete vállalkozik a kihívásra, szervezete a baba fejlődését helyezi előtérbe, az összes magától megvonható tápanyagot az utódba pumpálja, átadja mindazokat, amelyeket szervezete eddig tárolt, őrzött. Ha kevésnek bizonyul a táplálkozással bevitt tápanyagmennyiség (ásványi anyag, aminosav, fehérjék, vitamin), akkor a hiány az anya haj, köröm, bőr, fogak részére tárolt anyagiból pótlódik, szervezetének rovására. A szülés utáni szoptatással, a folyamat tovább fokozódik és az édesanya szervezete továbbra is, veszíti értékes építőanyagait.

Az anyasággal jelentkező új értékrendek könnyen tartósíthatják a rendezetlenül hagyott lelki és testi állapotokat. A test látványosan változik. Az ismét növekvő testsúly, a bőr megmaradó márványozottsága és a hajvesztés mértéke gyakran azonnali fogyókúrára, csodaváró kezelésekre kényszerítik az amúgy is hiányokkal küzdő szervezetet. A megváltozott alak, a fáradtságtól könnyen labilis hangulat, a megfelelni, és tetszeni akarás belső feszültséget teremtenek, ami komoly testi és lelki zavart okozhat szervezetükben. Láthatatlan hiánybetegségek lépnek fel, súlyosabb esetekben állandósulnak. A terhesség és a szoptatási időszak során, az eddig oly szépen növő, dús haj hullani kezd, olykor csomókban találni elvesztett tincseket a hajkefében, párnán, kádlefolyóban.
Tudjuk, hogy a szülést követő kedvezőtlen fizikai jelenségek jelentős része megelőzhető, kezelhető. A rendszeres testmozgás, úszás, torna, kocogás segít visszanyerni az elvesztett karcsúságot, megfelelő arckrémek, testápolók, hidratálók használatával a bőr állapota jelentősen ápolható, javítható. A fogorvos és a bőrgyógyász-kozmetológus a visszértágulatokra is tud megoldást ajánlani. A helyes, kiegyensúlyozott táplálkozási szokások kialakításában nyugodtan támaszkodhatunk orvosunk vagy a védőnő tanácsaira.

De mit lehet kezdeni a hajhullással?

Tudjuk, hogy testszövet, bőr, haj, izom csak a tápcsatornán felszívódott fehérjékből, szénhidrátokból tud fejlődni a vitaminok segítségével – ez az életben maradás szabálya. Tudjuk, hogy azok a sejtek, amelyek a hajszálakat termelik, ötször gyorsabban osztódnak más sejtekhez képest. Ehhez nagy mennyiségű alapanyagra van szükség. A megfelelő tápanyag hiánya vagy a bevitel elégtelensége, megakaszthatja a haj természetes fejlődésének menetét. Eleinte vékony szálú, töredező hajszálak képződnek. Ha a hiány tartós, a hajhagymák inaktívvá válnak, a hajnövekedés lassul, és akár le is állhat, ami tartós hajvesztéshez, kopaszodáshoz vezet. A megfelelő céltáplálék bevitele nélkül semmilyen külső ápolás nem oldja meg a problémát.

Szerencsére ma már erre is van megoldás.

A Vivipharma által gyártott, ma már 40 országban sikeres VIVISCAL® rendszer-kozmetikum tablettái természetes mucoprotein koncentrátumot (fehérjék és szénhidrátok által alkotott vegyületcsoport), tartalmaznak, amelyek kémiai szempontból azonos csoportba tartoznak az emberi szervezetben rostokat alkotó kollagénnel és elasztinnal, illetve a hajszálak alapanyagát adó keratinnal. E természetes muco-fehérjék, mint céltáplálékok szilikátokkal és vitaminnal kiegészítve a szervezetbe jutva hajhagyma regenerálást végeznek.
Tehát a VIVISCAL® tablettákba koncentrált természetes anyagok a véráramon keresztül eljutnak a hajhagymákig, és speciális céltáplálékként táplálják, illetve stimulálják az elgyengült sejteket a haj termelésére. Ne várják meg, amíg a ritkulás már komoly lelki zavart okoz, és a visszanövekedés esélyei is romlanak.
A VIVISCAL® hajregeneráló kúra időigényes, türelmet kíván. Egyéni adottságoktól függően (80 kg testsúlyig) naponta két tabletta ajánlott. Az első eredmények 2-3 hónap múlva jelentkeznek. Ez az időtartam elegendő a meglévő hajállomány erősítésére, a növekedés gyorsítására. Hajállománytól függően a teljes kúra időtartama 6-8 hónap, ez alatt a hajvesztés üteme lelassul, az újranövekedés megindul.

A terhességet követő időszakban a regenerálásra komoly lehetőség van, a szükséges kúra ideje két-három hónapra is lerövidülhet. A kúra befejeztével az elraktározódó tápanyagok miatt a hatás hosszú ideig tapasztalható. Kizárólag hajhagymákra hat, nincs hormonális hatása, nem befolyásolja a vérkeringést, éhségérzetet sem okoz.
A VIVISCAL hajszesszel történő bedörzsölés jótékony hatású, serkenti a fejbőr vérkeringését. A tabletta szedése mellett kiváló külső kiegészítést jelent.
A VIVISCAL® tabletta férfiak évek óta fennálló hajvesztése, kopaszsága esetén is hatásos (napi 1-3 tabletta ajánlott, 6-12 hónapon keresztül). Megelőzésre (1-2 hónap/év) különösen ajánljuk!

Link to our Facebook Page
Link to our Twitter Page
Link to our Website Page