Hajhullás

A haj a nők és a férfiak nemi büszkeségének, szépségének, az örök csábítás ösztönös, tudatos, és talán a legintimebb része. A haj természeténél fogva, folyamatosan nő és hullik, megújul. Az élet előre haladtával azonban ez az egyensúly megváltozik és mindkét nem folyamatosan, veszít nemi ékességéből. A veszteségek érzékenyen érintenek mindenkit. A hajhullás okai lehetnek külső (mechanikai igénybe vétel, egyes neurológiai állapotokhoz kapcsolódó hajtépő/rágó viselkedés fertőzések, helytelen higiénés kultúra, éghajlati körülmények, gyógyszerek) és belső (életkor, alkat, nem, genetikai kód, hormonális változások terhesség-szülés-szoptatás-menopauza, fiziológiás változások, stressz, gyulladások, senyvesztő betegségek, vagy azok terápiája, hibás vagy hiányos táplálkozás, agresszív diéta) okok.

E hosszú felsorolásból ma a terhesség, a szülés és a „baba-stressz” következtében létrejövő hajhullással foglalkozunk.

A terhesség alatt az édesanya szervezete a baba fejlődését helyezi előtérbe, az összes „felesleges” tápanyagot az utódba pumpálja. Változik a hormonháztartás, amely a beépítést fokozó hatás mellett bonyolult átépítési feladatokkal terheli az anya szervezetét. Ha a feladatokhoz mérten kevésnek bizonyul a táplálkozással bevitt tápanyagmennyiség (ásványi anyag, aminosav, protein, vitamin), akkor azt a haj, köröm, bőr, fogak építőanyagaiból pótolja. A szülést követő szoptatási időszakban ez a folyamat tovább fokozódik.
Az új családtag nem várt helyzeteket, boldogságot, és sok álmatlan éjszakát hoz. Az édesanya szervezete vállalkozik a kihívásra, eleget tesz az új jövevény élni akarásának.
A csecsemő körülötti örömteli, de mégis fárasztó munka, a fáradtságtól könnyen labilis hangulat, a megfelelni, és tetszeni akarás belső feszültséget teremtenek, ami komoly testi és lelki zavart okozhat szervezetükben.
Az anyasággal jelentkező új értékrendek könnyen tartósíthatják a rendezetlenül hagyott lelki és testi állapotokat. Így a test látványosan változik. Az ismét növekvő testsúly, a bőr megmaradó márványozottsága és a hajvesztés mértéke gyakran azonnali fogyókúrára, csodaváró kezelésekre kényszerítik az amúgy is hiányokkal küzdő szervezetet. Láthatatlan hiánybetegségek lépnek fel, súlyosabb esetekben állandósulnak.

A test és a lélek regenerálása elsőrendű feladat.

Szövet, bőr, haj, izom csak a tápcsatornán felszívódott fehérjékből, szénhidrátokból, vitaminokból tud fejlődni. A századunkban oly népszerű, szakszerűen alkalmazott kozmetikai termékek folyamatos és fontos külső védelmet jelentenek, de regenerálni, azaz igazi védelmet biztosítani csak a testünket (bőrünket és hajunkat) felépítő sejtek céltáplálásával lehet. Azok a sejtek, amik a hajszálakat termelik, ötször gyorsabban osztódnak az egyéb sejtekhez képest. Hogy ezt a tempót tartani tudják, állandó, nagy mennyiségű alapanyagra van szükségük. Az utánpótlást már egy kis zavar megakaszthatja. Eleinte vékony szálú, töredező hajszál képződik, de ha a hiány tartós, és súlyos, a hajhagymák inaktívvá válnak, ami a hajnövekedés leállásához, majd tartós hajvesztéshez, kopaszodáshoz vezet. A megfelelő céltáplálék bevitele nélkül a külső ápolás nem oldja meg a problémát.

Ne várják meg, amíg a ritkulás már komoly lelki zavart okoz, és a visszanövekedés esélyei is romlanak.

A Vivipharma rendszerkozmetikum tablettái Natural Marine Protein Complex-nek nevezett mukoprotein koncentrátumot (fehérjék és szénhidrátok által alkotott vegyületcsoport), szilikátokat, vitaminokat tartalmaznak.
A mukoproteinek mint kozmetikai céltáplálékok kémiai szempontból azonos csoportba tartoznak az emberi szervezetben rostokat alkotó kollagénnel és elasztinnal, illetve a hajszálak alapanyagát adó keratinnal.
A VIVISCAL tablettákba koncentrált természetes anyagok a véráramon keresztül eljutnak a hajhagymákig, és speciális céltáplálékként táplálják, illetve stimulálják az elgyengült sejteket a haj termelésére.
A VIVISCAL hajregeneráló kúra időigényes, türelmet kíván. Egyéni adottságoktól függően (80 kg testsúlyig) naponta két tabletta ajánlott. Az első eredmények 2-3 hónap múlva jelentkeznek.
Ez az időtartam elegendő a meglévő hajállomány erősítésére, a növekedés gyorsítására. Hajállománytól függően a teljes kúra időtartama 6-8 hónap, ezalatt a hajvesztés üteme lelassul, az újranövekedés megindul.
A terhességet követő időszakban a regenerálásra komoly lehetőség van, a szükséges kúra ideje két-három hónapra is lerövidülhet. A tabletta férfiak évek óta fennálló hajvesztése, kopaszsága esetén is hatásos. Ilyenkor napi 1-3 tabletta ajánlott, 6-12 hónapon keresztül.
A kúra befejeztével az elraktározódó tápanyagok miatt a hatás hosszú ideig tapasztalható. Nehezebb esetekben fenntartó adagként napi 1 tabletta bevitele ajánlott.
Kizárólag hajhagymákra hat, nincs hormonális hatása, nem befolyásolja a vérkeringést, éhségérzetet sem okoz.
A VIVISCAL hajszesszel történő bedörzsölés jótékony hatású, serkenti a fejbőr vérkeringését.
Ez a tabletta szedése mellett kiváló külső kiegészítést jelent.

Link to our Facebook Page
Link to our Twitter Page
Link to our Website Page