Kutatási trendek és Értékek

Folytatva a Bőrgyógyászat 2002/2 számában elindított: „Kutatási trendek és Értékek” sorozatunkat a továbbiakban ismertetjük a Prof. Dr. Lassus kutató csoportjának szintén terngeri porcos halak és lábasfejűek tisztított fehérjéiből nyert NMPC – mukoprotein gazdag – hatóanyagnak az emberi fejbőrre, hajra, illetve a hajhagymákra gyakorolt regeneráló hatását.

Natural Marine Protein Complex – specifikus fehérje tápanyag, biokémiailag mucoprotein complex; mélytengeri porcoshalak, lábasfejűek fehérje állományából gyógyszer technológiával készült tisztított fehérje molekulákat tartalmazó kivonat, amely a gyártást megelőző tudományos vizsgálatok szerint serkenti a haj növekedést minden élő (aktív és inaktív) hajhagyma esetében. Aktivizáló hatással van valamennyi bőrfüggelék, így az egészséges állapothoz elengedhetetlenül szükséges faggyúmirigyek működésére is. A mukoproteinek, – mint új kozmetikai hatóelemek, funkcionális céltáplálékok, – biokémiai szempontból azonos csoportba tartoznak az emberi szervezetben rostokat alkotó kollagénnel és elasztinnal, illetve a hajszálak alapanyagát adó keratinnal.

 

Mit okoz?

Hajnövekedést, hajhagyma regenerációt, természetesen csak ott ahol még vannak életképes hajhagymák.
Ha megelőzésre használják: Évenként 1-2 dobozt elfogyasztva fiataloknál megelőzhető, vagy idősebbeknél, legalább lassítható a hajvesztés folyamata.
Hajhagyma regeneráló kúra – hajvesztés ellen.
Hajhagyma aktiváló hatása következtében az inaktív, de még élő hajhagymák 2-8 hónap alatt megerősödve ismét működni kezdenek, hajat produkálnak. A normális hajnövekedés két-háromszorosára gyorsul. A hajszálak vastagodnak. A tabletták hatása tartós (1-2 év). A későbbiekben elegendő évenkénti 1-2 hónapos emlékeztető kúrával erősíteni, karban tartani a hajállományt.

Mit nem okoz?

Tekintettel arra, hogy a tabletták tartalma természetes eredetű céltáplálék koncentrátum, nincs vérkeringést befolyásoló, nincs hormonális hatása. Nem befolyásolja az étkezési szokásokat nem hizlal, és nem zavarja a laktációt. Az eddigi tudományos és alkalmazási tapasztalatok szerint nem okoz kereszt-reakciót gyógyszerekkel.

A hajvesztés mely eseteiben ajánlott a VIVISCAL® tabletta használata?

  • androgén alopécia
  • alopécia totális
  • foltos kopaszság
  • higiénés kopaszság
  • onkológiai betegségeket követően, ahol a páciens
  • az életmentő kemoterápia és a sugárterápiák következtében elveszítette haját
  • jótékony hatást fejt ki minden olyan esetben, amikor kóros hajvesztés esetei állnak fenn
  • nőknél szülést, valamint a menopausát kísérő hajvesztés alkalmával érdemes akár megelőzésként, akár az élettani folyamatokat követő regeneráció eszközeként alkalmazni
  • hibás (nem visszafordíthatatlan) kozmetikai beavatkozás következtében kihulló haj eseteiben

Milyen módon használandó?

A VIVISCAL® 60x Tabletta:
Minden esetben kúraszerűen – 2 tabletta naponta. 80 kg testsúly felett és/vagy erős dohányzás, vagy a szokásosnál több alkohol esetén naponta 3 tabletta szükséges. A tudományos referenciákból, és hazai tapasztalatokból ismert, hogy az ún. teljes kúra általában 6-10 hónap.
A páciens/vendég általános állapotától, életvitelétől, fennálló betegségeitől, az elérni kívánt eredménytől függően egyénenként jelentős szórást mutat.
Fiataloknak, homlok „felkopást” megelőzendőn évenként 1-2 doboz az ajánlott.
Hajnövekedés gyorsítására már egy-két hónap (naponta 1-1 vagy 2 tabletta szedése) elegendő.
A haj erősítését célzó kúrához naponta/kétnaponta 1-1 tabletta szükséges 2-4 hónapig.
Hajvesztés lassítása/ kopaszság megelőzése esetén (férfiak és nők részére egyaránt) 1-2 hónapon keresztül naponta 2 tabletta, majd azt követően 1 tabl. naponta a kívánt stabilitás eléréséig (3-5 hónap).
Makacs esetekben fenntartó kúra ajánlott: 1-1 tabletta kétnaponta.
Mivel a cél táplálék tabletták hatása tartós, ismétlő kúra: csak 1-2 évenként a hajállománytól, állapottól, és egyéni szükséglettől függően 1-2-3 hónap, ajánlott, azaz 1-2 doboz.

A hajszesz: VIVISCAL® lotion: Mint minden külsőleg alkalmazott hajszeszt és bedörzsölőt, ajánlott megtisztított felületre felvinni. Bármilyen sampon használata megfelelő. A VIVISCAL® hajlotion nem igényel különleges felülettisztítást. A mindennapi higiéné azonban fontos. Kezelés előtt (mint minden készítmény estén ajánlottan) érdemes a kar belső oldalán „allergia próbát” végezni.
A lotion-t a tiszta hajas, vagy a hajjal már nem fedett fejbőrre is felvihetjük. A bedörzsölést csak és kizárólag finom ujjbegymozgatással végezze, tekintettel arra, hogy a hajszálak igen érzékenyen viselkednek a körkörös és mély masszírozásra: törnek és kilazulnak!
A Viviscal lotion alkalmazható minden nap. A haj nem áll össze tőle. Illatanyagot nem tartalmaz. A hajfestéket sem változtatja meg, de nem ajánlott azonos időben alkalmazni a két különböző külső kezelést. A napi vagy az alkalomszerűen alkalmazott bedörzsölés után hagyjuk megszáradni a kezelt felületet.
A VIVISCAL® lotion használatával egyidejűleg nem ajánlunk más hajszeszt és bedörzsölőt.
Nem ajánljuk masszív seborrheás dermatitis eseteiben.A gyulladásos állapot gyógyulása után nincs akadálya a VIVISCAL kúrának. Nem jelent problémát a korpásodás egyidejű kezelése.
A VIVISCAL® lotion kúra ideje változó, egyéni érzékenységtől, türelemtől, és hajállománytól függ.

Milyen eredmény várható?

Egyéntől függő. Az összes vizsgált esetek 98% -ban valamilyen pozitív változás következett be.
A klinikai eredmények a kúra hatodik hónapjában 38,1% hajtöbbletről beszélnek.
A VIVISCAL®-t kúraszerűen fogyasztóknál a hajhullás normálisra (100~50 szál/nap) redukálódik 1-2 hónap alatt. A kúra végére jó esély van a kopasz területek eltüntetésére, komplikált esetekben a hajhiányos terület csökkentésére – a már kialakult, felnőttekre jellemző homlokvonal kivételével, amely genetikusan determinált. Nők és férfiak részére egyaránt alkalmas.
Különösen alkalmas a szülést követő hirtelen hajvesztés lassítására, megállítására, mennyiségi regenerálásra.
A férfiak fiatalkori hajvesztésének megelőzésére kiváló. Férfiak több éve fennálló kopaszodását, hajvesztett állapotát sikerrel csökkenti. Magyarországon eddig tabletták ezrei bizonyították a céltáplálékok sikeres hatását.

Link to our Facebook Page
Link to our Twitter Page
Link to our Website Page